COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Dodon: Anul viitor vom propune modelul final de soluționare a conflictului transnistrean

Modelul de soluționare a conflictului transnistrean ar putea fi propus deja în anul 2021. În primul rînd, documentul va fi discutat cu Tiraspolul, deoarece problema nu poate fi rezolvată doar de una dintre părți.

Declarația a fost făcută de președintele țării, Igor Dodon, la postul de televiziune NTV.

Totodată, șeful statului a precizat că adoptarea unei decizii politice finale și semnarea documentelor relevante privind o soluționare completă a conflictului transnistrean ar trebui să se bazeze exclusiv pe inițiativele și propunerile formulate nemijlocit de către Republica Moldova, dar nu pe cele elaborate în afara țării.

Amintim că în cadrul dezbaterilor generale la cea de-a 75 sesiune a Adunării Generale a ONU, Igor Dodon a menționat că Moldova va depune eforturile necesare pentru ca un prim proiect al Parametrilor de bază și al principiilor modelului final de soluționare să fie elaborat rapid și transmis în prima jumătate a anului următor tuturor participanților la formatul „5+2” și părților interesate pentru a fi discutat. Igor Dodon și-a exprimat speranța că va fi găsit numitorul comun pentru o soluție a conflictului.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load