COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Plahotniuc va răspunde pentru fărădelegile săvîrșite, declarație

Președintele Igor Dodon a declarat că, mai devreme sau mai tîrziu, Vladimir Plahotniuc va răspunde pentru fărădelegile săvîrșite. Șeful statului a declarat, la postul de televiziune NTV Moldova, că la acest subiect nu trebuie să se vorbească mult, ci să se acționeze.

”Nimeni nu se va putea ascunde de justiția moldovenească. Nu te poți ascunde nicăieri, nici în SUA, nici în altă parte”, a spus Dodon.

Președintele a declarat că autoritățile moldovenești: Procuratura Generală și MAI, dețin toate informațiile despre deplasările lui Plahotniuc în România și Turcia. Potrivit șefului statului, în această perioadă, România nu a informat organele de anchetă moldovenești despre prezența acestuia pe teritoriul statului vecin.

Totodată, președintele a mai menționat că se cunoaște despre faptul că, în ultima săptămînă, mai mulți deputați PD au zburat în Turcia pentru a se întîlni cu Plahotniuc. În același timp, șeful statului susține că cel care a prezentat presei informația despre aflarea lui Plahotniuc în Turcia nu a vrut decît să-și facă PR.

La începutul acestei săptămîni, politicianul Renato Usatîi a anunțat în spațiul public despre faptul că Vlad Plahotniuc a părăsit SUA, s-a aflat timp de cîteva zile în România, după care s-a deplasat în Turcia.


MAI a anunțat, într-un comunicat de presă, că au fost făcute nenumărate demersuri pe filiera bilaterală către SUA, România și Turcia, pentru a verifica unele informații recepționate din diferite surse. Potrivit MAI, pentru a nu împiedica acțiunile de identificare și reținere, a fost necesar ca aceste date să nu apară în spațiul public, iar din cauza unor declarații ale politicienilor și a informațiilor apărute în mass-media, acțiunile instituțiilor de drept din țara noastră au fost periclitate, iar acest fapt complică procesul de căutare.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load