COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

În Găgăuzia a fost deschisă expoziția „În lupta împotriva nazismului, eram împreună”

În Găgăuzia a fost deschisă expoziția „În lupta împotriva nazismului, eram împreună”

Pe 28 august, la Centrul pentru Tineret ”Axei” din Comrat a fost deschisă expoziția de fotografie „În lupta împotriva nazismului, eram împreună”.

Această expoziție a fost pregătită cu sprijinul reprezentanței Rossotrudnichestvo și programată pentru celebrarea a 75 de ani de la eliberarea Moldovei, transmite Noi.md.

La deschiderea expoziției de fotografii a participat șeful reprezentanței Rossotrudnichestvo, Andrei Kibirev, conducătorii Centrului pentru Tineret, pedagogi din instituțiile de învățămînt și elevi.

Scopul principal al acestui proiect internațional este dorința de a păstra unitatea spirituală și morală a popoarelor noastre, precum și dorința de a rezista împreună amenințărilor globale, așa cum s-a întîmplat în anii de război.


Expoziția „În lupta împotriva nazismului, eram împreună” este un proiect comun al Muzeului Central al Marelui Război pentru Apărarea Patriei din 1941-1945 (Muzeul Victoriei de pe Dealul Poklonnîi) cu fostele republici ale Uniunii Sovietice, conceput pentru a demonstra caracterul multinațional al marii victorii și contribuția fiecărei republici la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei. Expoziția este alcătuită din 15 secțiuni, fiecare dintre acestea fiind dedicată unei republici din fosta URSS. Aici sînt reflectate principalele etape ale Marelui Război pentru Apărarea Patriei și este dezvăluită contribuția, prin muncă și luptă, a cetățenilor fiecărei dintre aceste republici la Victoria comună asupra cotropitorilor naziști.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load