COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Vînzările Apple, afectate de epidemia de coronavirus din China

Vînzările Apple, afectate de epidemia de coronavirus din China

Grupul american Apple Inc a avertizat că este puţin probabil să-şi îndeplinească ţintele trimestriale de vînzări stabilite în urmă cu doar trei săptămîni, din cauza epidemiei cu noul coronavirus din China, care a afectat lanţul de aprovizionare şi a amînat redeschiderea fabricilor.

Facilităţile de producţie din China, unde sînt produse telefoanele iPhone şi alte produse electronice, au început să se redeschidă, dar activitatea acestora este mai lentă decît se estima, a precizat Apple. Compania avertizează că va avea la dispoziţie mai puţine telefoane pentru a fi vîndute pe plan global.

Unele magazine de retail din China rămîn închise sau lucrează cu orar redus, ceea ce va afecta vînzările în primul trimestru din 2020. China a fost responsabilă pentru 15% din veniturile Apple trimestrul trecut, sau 13,6 miliarde de dolari, transmite Noi.md cu referire la Agerpres.


La finalul lunii ianuarie, Apple estima că va obţine venituri între 63 şi 67 miliarde de dolari în primele trei luni din acest an. Analiştii estimează că în perioada ianuarie-martie 2020 epidemia ar putea reduce cu 50% cererea pentru smartphone-uri în China, cea mai mare piaţă globală pentru dispozitive.

Apple, cu o capitalizare de piaţă de aproximativ 1.400 de miliarde de dolari, s-ar putea confrunta marţi la bursă cu reacţii dure din partea investitorilor, avertizează analiştii.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load