Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4060

Apple a făcut unele schimbări majore în App Store

13 mar. 15:05   Externe
2742 0

Apple a făcut unele schimbări majore în App Store pentru a se conforma noilor reguli din blocul comunitar.

După cîteva zile de la începerea permisiunii pentru utilizatorii iOS din UE de a folosi magazine de aplicații terțe, Apple a anunțat mai multe schimbări legate de modul în care dezvoltatorii pot distribui aplicațiile lor. Cel mai semnificativ, cei care îndeplinesc anumite criterii vor putea să permită utilizatorilor să descarce aplicații de pe propriile lor site-uri web.

Opțiunea Web Distribution, care va fi disponibilă în această primăvară, va permite, practic, dezvoltatorilor să ocolească complet ecosistemul de aplicații pentru propriile lor aplicații.

Pentru a fi eligibili, dezvoltatorii vor trebui să opteze pentru noile reguli ale App Store-ului, care presupun plata unei taxe pentru fiecare instalare de utilizator după anumite praguri și să fie membri ai Programului pentru Dezvoltatori Apple care au avut un comportament corect timp de cel puțin doi ani. Ei vor trebui să „aibă o aplicație care a avut mai mult de un milion de instalări anuale pe iOS în UE în anul calendaristic precedent” printre alte criterii, conform unui document de suport, scrie Playtech.ro.

Prin stabilirea unor reguli pentru suportarea descărcărilor de pe web, Apple va spera să minimizeze riscul ca utilizatorii să instaleze aplicații dubioase, cum ar fi cele care conțin malware sau cele care sprijină pirateria. Cu toate acestea, dată fiind criticile aduse companiei pentru aparenta respectare doar a literii Legii piețelor digitale a UE și nu și a spiritului acesteia, faptul că compania exercită control asupra descărcărilor de aplicații de pe web ar putea fi supus unor critici.


În plus, așa cum 9to5Mac remarcă, Apple permite acum dezvoltatorilor să ruleze piețe de aplicații care conțin exclusiv propriile lor aplicații. Anterior, erau obligați să ofere aplicații de la alți dezvoltatori. Prin urmare, acest lucru înseamnă că companii precum Epic Games, Xbox și Meta pot avea piețe de aplicații iOS care includ doar propriile lor aplicații și jocuri.

Nu în ultimul rînd, dezvoltatorii vor avea mai multă flexibilitate în ceea ce privește modul în care pot îndruma utilizatorii către o pagină web externă pentru a finaliza o tranzacție pentru bunuri și servicii digitale. Apple furnizase anterior șabloane de design pentru promoții, reduceri și oferte în aplicație, dar acestea sînt acum opționale începînd de azi. Aceasta înseamnă că companii precum Spotify și Netflix pot proiecta acum link-uri către site-urile lor (și potențial evita taxa de 30% pe care Apple o percepe din abonamentele înregistrate în aplicații).

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?