X 
Criza energetică stiri: 1772
Cutremure stiri: 387
Eurovision stiri: 424

Un schelet complet de Tyrannosaurus Rex va fi scos la licitație

16 mar. 02:00   Ştiinţă şi IT
724 0

Un schelet de Tyrannosaurus Rex, o specie care a trăit în urmă cu 67 de milioane de ani, va fi scos la licitaţie pe 18 aprilie în Elveţia, fiind prima vînzare de acest fel din Europa, a anunţat casa de licitaţii Koller, relatează digi24.ro.

Exemplarul complet, supranumit "Trinity", cu o înălţime de aproape 3,9 metri şi o lungime de 11,6 metri, a fost evaluat la o valoare cuprinsă între 6,11 şi 8,15 milioane de euro, potrivit catalogului de licitaţie al casei Koller, cu sediul la Zurich.

"Este o estimare foarte redusă", a declarat expertul în istorie naturală al casei Koller, Christian Link, adăugînd că există un interes extrem de crescut în rîndul cumpărătorilor pentru acest gen de relicvă, scrie Agerpres. Trinity este "unul dintre cele mai spectaculoase schelete de T-Rex existente, o fosilă bine conservată şi restaurată în mod strălucit", a precizat casa de licitaţii. Aceasta va fi "a treia oară în lume şi prima dată în Europa" cînd un schelet de Tyrannosaurus Rex va fi scos la licitaţie, a precizat casa Koller, insistînd asupra calităţii excepţionale a scheletului de dinozaur T-Rex.

"Este o oportunitate extraordinară de a achiziţiona o fosilă de o asemenea calitate", a subliniat expertul Christian Link, amintind că majoritatea exemplarelor de acest gen se află în muzee. Mai mult de jumătate din scheletul Trinity este alcătuit din material osos provenit de la trei specimene diferite de T-Rex, descoperite între 2008 şi 2013 în formaţiuni din Montana şi Wyoming, în Statele Unite, se arată în catalogul licitaţiei.

Craniul lui Trinity provine de la un singur specimen de T-Rex şi este "incredibil de bine conservat", a mai spus expertul. Doar 32 de schelete de T-Rex adulţi - printre cei mai mari prădători care au trăit pe Pămînt - au fost descoperite pînă acum în întreaga lume, potrivit unui studiu publicat în 2021 de revista ştiinţifică Nature.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий