Acest lucru a fost relatat de Maria Volghina, analist al centrului de monitorizare și răspuns la incidentele de securitate a informațiilor Jet CSIRT a companiei Jet Infosystems, informează Noi.md.
Potrivit acesteia, cel mai periculos loc pentru „scurgerea” de date continuă să fie rețelele de socializare. Atacatorii pot obține din ele informațiile publicate de o potențială victimă. De asemenea, pot ataca unul dintre serviciile pe care este înregistrat utilizatorul.Drept urmare, aceștia pot obține toate informațiile specificate în timpul înregistrării, inclusiv parolele, a declarat expertul.
După cum a adăugat specialistul, pentru a evita hacking-ul și scurgerea de date, trebuie să alegeți parole complexe, să nu folosiți aceeași parolă pentru toate conturile și să nu partajați informații personale, de exemplu, despre o plecare planificată.
La începutul lunii octombrie, Olga Sokolova, partener al agenției de gestionare și analiză a reputației social media Digital Guru, a vorbit despre pericolele copierii parolelor în clipboard. Potrivit ei, acest lucru ar putea duce la furtul de date valoroase de către infractorii cibernetici.
Expertul a menționat că o scurgere de parolă poate apărea din cauza setărilor de securitate a browserului și a neglijenței banale a utilizatorilor.
La 2 septembrie, Banca Rusiei a raportat că în trimestrul II al anului 2021 escrocii cibernetici au efectuat peste 230 de mii de operațiuni bancare fără acordul deținătorilor de conturi. Ei au reușit să fure peste 3 miliarde de ruble, doar 7,4% au fost returnate.
Adăuga comentariu