X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4060

Oficialii din Germania se vor întîlni mai des față în față

5 mar. 22:30   Externe
1983 0

Cele mai multe întîlniri între oficialii germani vor avea loc în viitor față în față pentru a reduce riscurile de securitate pe fondul interceptării discuțiilor între ofițeri germani, a declarat un oficial german citat de agenția de știri Bloomberg.

Potrivit oficialului, care a dorit să-și păstreze anonimatul, incidentul demonstrează caracterul incomplet al schimbărilor în domeniu securității și apărării din Germania, inițiate în legătură cu conflictul din Ucraina, relatează ria.ru.

"În viitor, vor avea loc mai multe întîlniri în format față în față pentru a limita riscurile de securitate", a scris agenția.

Anterior, cancelarul german Olaf Scholz s-a pronunțat în repetate rînduri împotriva furnizării de rachete Taurus către Ucraina. Cu toate acestea, Margarita Simonyan, redactor-șef al grupului media Россия сегодня și al canalului de televiziune RT, a publicat la 1 martie o înregistrare audio și textul discuțiilor dintre ofițerii de rang înalt ai Bundeswehr-ului german. La conversație au participat patru oficiali de rang înalt din Bundeswehr, inclusiv șeful Departamentului operațiuni și exerciții al Forțelor Aeriene, care au discutat despre posibila expediere de rachete Taurus în Ucraina și despre un atac din partea Ucrainei asupra podului din Crimeea. Printre altele, în înregistrarea audio militarii discută cum să livreze rachete Taurus și să antreneze armata ucraineană pentru a lansa rachete asupra podului din Crimeea într-un mod care să nu treacă de "linia roșie" și să nu se implice în mod deschis în conflictul din Ucraina.

Purtătorul de cuvînt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat că, conținutul discuției dintre ofițerii germani subliniază implicarea directă a Occidentului în conflictul din Ucraina. Iar purtătoarea de cuvînt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat că Occidentul ar trebui să fie tras la răspundere pentru acțiunile distructive pe care le-a planificat și pe care le-a pus în mare parte în aplicare.


Presa germană a recunoscut autenticitatea înregistrării. La rîndul său, ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a declarat că majoritatea informațiilor din conversația militarilor germani publicate de presa rusă erau deja disponibile pentru public, dar unele dintre ele totuși nu erau destinate publicului larg. Astfel, și el a recunoscut indirect autenticitatea înregistrării. Cancelarul german Olaf Scholz a declarat că în legătură cu publicarea înregistrării se desfășoară o anchetă amănunțită, intensivă și rapidă.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?