X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

O nouă scurgere de apă la Bălți. Apeductul din oraș necesită reparație

13 mar. 19:15   Societate
1722 0

Pe strada Nicolae Iorga din municipiul Bălți apa curge fără oprire, iar oamenilor le este greu să se deplaseze pe trotuarele care arată mai degrabă a lacuri de acumulare.

Deși echipa de intervenție s-a deplasat la fața locului și lucrează pentru a lichida problema, mai mulți localnici s-au plîns că astfel de situații sînt destul de frecvente pentru 70% din țevile de apă din municipiul Bălți sînt deteriorate și ruginite, transmite Noi.md cu referire la Tvn.md.

„Ce mult, e ca un lac acolo. Văd că peste tot este apă, eu m-am speriat, m-am întrebat ce e asta. Cînd m-am uitat, dar acolo e un tractor. Să schimbe țevile, ca să fie totul bine nu vor mai fi scurgeri”, a spus un localnic.

„Cine trebuie să plătească, noi trebuie să plătim din buzunarul nostru? Voi sînteți întreprindere, încasați de la noi bani. De ce noi, această pierdere de apă trebuie să cadă pe umerii noștri? De ce? Acesta și este disconfortul. Undeva trebuie să stingă apa, pentru că noi avem o scurgere. Dar apa poate că curge încă de cu noapte sau de ieri ziua”, a spus un alt localnic.

Potrivit unui studiu realizat în 2015 pentru renovarea capitală a rețelei de apeduct e nevoie de 40 milioane de euro. Acum, însă acest preț este mult mai mare.


„Noi avem proiectul pregătit și acum trebuie să vedem de unde o să luăm acești bani. Dar dat fiind faptul că întreprinderea nu poate să înainteze, dar o face Administrația Publică Locală, noi am dat proiectul, ei vor face evaluare devizului de cheltuieli și vor înainta către instituțiile abilitate ADR Nord, Guvern”, a declarat directorul tehnic ÎM „Regia Apă- Canal”, Bălți, Vitalie Ungureanu.

În municipiul Bălți sînt 244,2 de kilometri de rețea de apeduct.

0
1
1
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?