COVID-19 în MOLDOVA

Studiu: Fiecare al doilea locuitor din Africa suferă de foame cronică

Studiu: Fiecare al doilea locuitor din Africa suferă de foame cronică

Oamenii de știință au revizuit estimările nivelului de insuficiență alimentară din sudul și centrul Africii. Anterior se credea că fiecare al patrulea locuitor al regiunii avea probleme cu accesul la mîncare, cu toate acestea, sociologii de la Universitatea din Wageningen, în noul lor studiu, au spus că de foame cronică suferă fiecare al doilea locuitor al așa-numitei Africi Negre.


Această prognoză se bazează pe date conform cărora pînă în 2015 numărul persoanelor înfometate din Africa a scăzut. Totuși, scăderea prețurilor la petrol, secetele și creșterea tensiunilor internaționale au înrăutățit situația economică în regiunile și așa sărace.Numărul total al oamenilor care suferă de foame din întreaga lume este de 820 de milioane de persoane, dintre care peste 33% locuiesc în Africa Neagră: adică fiecare al doilea locuitor al acestei regiuni.


În plus, în studiu oamenii de știință au descoperit mai multe caracteristici sociologice ale locuitorilor din Africa. De exemplu, mulți fermieri africani nu cumpără mîncare, chiar dacă își permit acest lucru și, de aceea suferă și ei de foamete ascunsă, cu o lipsă de substanțe nutritive, ca și vecinii lor cu venituri mici.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load