COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Oamenii de știință nu au găsit coronavirus în apa mării

Oamenii de știință nu au găsit coronavirus în apa mării

Un studiu al Institutului francez pentru studiul mării (Ifremer) arată că noul coronavirus nu a fost detectat în apa mării sau în organismele care trăiesc în mare.

Cercetătorii au prelevat probe de apă și de viețuitoare de pe toate zonele costiere din Franța (coasta normandă, coasta bretonă, atlantică și mediteraneeană), informează g4media.ro cu referire la Le Figaro.

Mai mult, cercetătorii au prelevat probe și din sectoarele de coastă unde sînt deversate apele din canalizarea unor orașe, tocmai pentru a vedea dacă apa mării a fost contaminată. Și în acest caz rezultatul a fost negativ.

Înseamnă că noul coronavirus nu supraviețuiește în apa mării? ”Nu avem această certitudine, e doar un prim studiu, dar este o veste bună”, a declarat conducătorul studiului pentru site-ul institutului Ifremer.


Cercetătorii vor continua studiul prelevînd probe din aceleași locuri pe toată durata verii pentru a vedea dacă pot trage o concluzie definitivă legată de modul în care circulă coronavirusul pe durata sezonului estival.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load