COVID-19 în MOLDOVA

Oamenii de știință au descoperit misterul străvechi al originii vieții

Oamenii de știință au descoperit misterul străvechi al originii vieții

Specialiștii au reușit să recreeze formarea substanței organice în spațiu, care a devenit baza formei de viață carbonice.

La Laboratorul Național Lawrence Berkeley, oamenii de știință au putut descoperi unul dintre cele mai vechi taine ale originii vieții.

Ei au aflat mecanismul de apariție a substanțelor organice în spațiu. Anume acestea au devenit baza pentru proteine și acizi nucleici. Experții au aflat că legăturile complexe de carbon se creează datorită unirii moleculelor simple.


Oamenii de știință au efectuat un experiment care simulează condițiile unui mediu interstelar în care are loc interacțiunea chimică a doi radicali hidrocarburi (metil (CH3•) și 1-indenil (C9H7•). Ca urmare a reacției la o temperatură de 1150 grade Celsius s-a format naftalina cu formula chimică C10H8, care conține două inele de benzen. Aceste date au fost confirmate de analiza spectrometrului de masă.

Această legătură stă la baza hidrocarburilor mai complexe. Ca urmare a mai multor astfel de reacții, în mediul interstelar s-a format funingine și granule de carbon. Experții au știut demult despre acest lucru, dar nu știau care anume procese duc la formarea lor.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load