X 
Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1164

Mai mulți turiști, atacați de bizoni în Parcul Național Yellowstone din SUA

5 iul. 01:00   Ştiinţă şi IT
1460 0

Cel puțin trei turiști au fost atacați de bizoni în ultima perioadă, în timp ce vizitau Parcul Național Yellowstone din SUA.

Un vizitator al Parcului Național Yellowstone din statul american Wyoming a devenit a doua persoană în doar trei zile care a fost atacată de un bizon. Femeia, în vîrstă de 71 de ani, s-a apropiat din greșeală de animal în timp ce se întorcea la mașină, ceea ce a făcut ca bizonul să atace.

Oficialii au declarat că victima a fost dusă la spital, unde a fost tratată pentru răni care nu îi pun viața în pericol.

În urmă cu trei zile un alt bizon din parc a atacat și a rănit un vizitator.

Bizonii, cele mai mari mamifere de uscat care trăiesc în America de Nord


Incidentul a avut loc în timp ce bărbatul în vîrstă de 34 de ani și familia sa se plimbau în apropierea gheizerului Old Faithful.

Imaginile arată cum bărbatul își mută în grabă copilul din calea bizonului înainte ca acesta să fie aruncat în aer.

Oficialii parcului au declarat că victima a fost tratată la un spital din apropiere, pentru o rană la braț.

O femeie în vîrstă de 25 de ani din Ohio a fost, de asemenea, atacată de un bizon la sfîrșitul lunii mai, în primul atac din acest an.

Ea a fost aruncată trei metri în aer după ce s-a apropiat prea mult de animal în timpul unei drumeții în parc, au declarat oficialii.

Bizonii sînt animale extrem de agresive și teritoriale. De asemenea, bizonii sînt cele mai mari mamifere de uscat care trăiesc în America de Nord și pot cîntări pînă la 900 de kilograme Oficialii de la Yellowstone au avertizat în repetate rînduri că bizonii care trăiesc în parc sînt sălbatici și pot fi periculoși atunci cînd oamenii se apropie de ei. În Yellowstone sînt aproximativ 5.000 de bizoni.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Care va fi „soarta” protestului din capitală?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав