X 
Eurovision stiri: 498
Transnistria stiri: 1343

Încălzirea globală: Marea Neagră este amenințată cu dispariția

31 mai. 2023,, 02:00   Ştiinţă şi IT
2247 0

Unul dintre cei mai renumiți geologi turci, Dr.Osman Bektash, a spus că încălzirea globală va duce la dispariția multor specii din Marea Neagră. Acest lucru nu poate fi evitat, este convins el.


Marea Neagră este formată din trei straturi: un strat inferior care conține gaze toxice, un strat intermediar care acționează ca un aparat de aer condiționat cu o temperatură de aproximativ opt grade Celsius și un strat superior bogat în oxigen și viață marină. Datorită încălzirii globale, stratul de mijloc a început să se subțieze.


Bektash avertizează că, în viitor, gazele toxice din stratul inferior se vor amesteca cu stratul superior, amenințându-i pe cei care locuiesc în apropierea mării. El menționează că această situație nu poate fi schimbată sau inversată.


Omul de știință subliniază necesitatea rezolvării problemei schimbărilor climatice și a impactului său dezastruos asupra ecosistemelor fragile ale planetei noastre.
Încălzirea globală este periculoasă nu numai pentru floră și faună.


Conform ultimelor date ale cercetătorilor de la Universitatea Exeter, pînă la sfîrșitul secolului, temperatura suprafeței Pămîntului va crește cu 2,7 °С, motiv pentru care 20% din populația lumii este în pericol de moarte.Conform previziunilor oamenilor de știință, unele țări vor suferi de căldură mai mult decît altele. Populația unor regiuni riscă să se confrunte cu condiții climatice insuportabile. Este vorba despre India (600 de milioane), Nigeria (300 de milioane), Indonezia (100 de milioane), precum și Filipine și Pakistan (80 de milioane fiecare).

3
0
0
3
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?