TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

În Franţa a trecut cu succes o operaţie de separare a două surori siameze

O operaţie delicată care a permis separarea a două surori siameze din Camerun, în vîrstă de un an, unite în zona abdomenului, a fost realizată "cu succes" miercuri în Franţa, a anunţat centrul spitalicesc Les Hospices Civils de Lyon, precizînd că Bissie şi Eyenga Merveille sînt acum gemene, relatează AFP.

Născute pe 6 noiembrie 2018 în Camerun, fetele au fost separate de experţii secţiei de chirurgie pediatrică a Spitalului Femme Mere Enfant (HFME) din cadrul Les Hospices civils de Lyon, estul Franţei.

Ele erau unite în zona abdomenului, avînd o parte a ficatului în comun, precizează un comunicat.

În prezent, fetiţele sînt în stare stabilă la terapie intensivă.

Operaţia a durat cinci ore şi a mobilizat două echipe, în total circa 20 de persoane, care s-au ocupat de fiecare copil.


Este vorba despre prima operaţie de acest gen realizată de unul dintre cele mai mari spitale de pediatrie din Franţa.

"Am stabilit un grup de anestezişti, chirurgi şi medici de la terapie intensivă şi fiecare specialitate a evaluat îngrijirile specifice necesare în cazul fiecărei fetiţe", a declarat profesorul Pierre-Yves Mure, şef adjunct al secţiei de chirurgie pediatrică de la Spitalul Femme Mere Enfant, citat într-un comunicat de presă.

La ieşirea de la terapie intensivă, copiii vor fi transferaţi la secţia de chirurgie pediatrică pentru monitorizare.

Respinsă de tatăl surorilor siameze şi de o parte a familiei sale, mama fetiţelor s-a refugiat la spitalul de obstetrică-ginecologie din Yaounde, capitala Camerunului, unde copiii au crescut în aşteptarea operaţiei.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load