COVID-19 în MOLDOVA

Cea mai mare imprimantă 3D din Europa a tipărit pentru prima dată o casă cu două etaje

Cea mai mare imprimantă 3D din Europa a tipărit pentru prima dată o casă cu două etaje

Cea mai mare imprimantă 3D din Europa a creat o întreagă casă, înaltă de două etaje, o realizare a companiei belgiene de construcții durabile Kamp C. Potrivit companiei, este cea mai mare casă tipărită dintr-o dată, cu o imprimantă fixă, din istorie. Întregul proces a durat doar 15 zile.


Imprimanta de 9 pe 9 metri funcționează la fel ca alte imprimante 3D mai mici – cu excepția că folosește un beton special amestecat, pentru a construi strat după strat. Un astfel de proces are avantaje cheie față de construcțiile convenționale: este semnificativ mai rapid, este mult mai eficient cu utilizarea materialelor și ar putea chiar reduce costurile de construcție.


„Rezistența la compresie a materialului este de trei ori mai mare decât cea a cărămizii convenționale de construire rapidă”, a declarat pentru New Atlas Marijke Aerts, managerul de proiect. „Pe lângă fibrele din beton, cantitatea de armătură de metal folosită este extrem de limitată. Ca urmare a tehnologiei de imprimare utilizate, cofrajul plan din oțel a fost redundant, economisind aproximativ 60% din materiale, timp și buget”, a explicat el.Casa cu două etaje de 90 de metri pătrați este mai mult decât o structură locuibilă, este suficient de mare din punct de vedere tehnic și chiar oferă dotări durabile, cum ar fi panourile solare și încălzirea în pardoseală.


Casa printată – dau asigurări experţii – este la fel de solidă ca una tradiţională.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load