Cazul Șor stiri: 594

Apa oceanelor devine tot mai verde. Motivul pentru care îşi schimbă culoarea

14 iul. 06:00   Ştiinţă şi IT
1795 0

Oceanele lumii încep să îşi schimbe culoarea spre verde.

Asta arată un studiu care oferă şi explicaţia acestor modificări. De vină este încălzirea globală cauzată de oameni, iar cele mai afectate sînt zonele din jurul Ecuatorului. Sunt însă şi veşti bune. Parlamentul European a votat o lege prin care 20% din suprafețele terestre sau marine ale continentului vor fi supuse politicilor de regenerare naturală, pînă în 2030, transmite observatornews

Oceanele îşi schimbă culoarea, iar cel mai probabil de vină sînt schimbările climatice, arată un studiu, potrivit The Guardian. Apa albastră devine pe timp ce trece tot mai verde, în special în zona Ecuatorului.

Oceanele îşi schimbă culoarea

"Motivul pentru care ne interesează acest aspect nu este culoarea în sine, ci faptul că schimbarea nuanţei reflectă modificări majore ale ecosistemului", a declarat omul de ştiinţă BB Cael de la Centrul Naţional de Oceanografie al Universităţii Southampton, autor al studiului publicat în "Nature".


În acest sens, NASA va lansa un nou satelit, în cadrul unei misiuni programate pentru ianuarie 2024. Specialiştii vor să măsoare scala nuanţelor din oceane, pentru a colecta date esenţiale studiilor viitoare.

1
0
0
4
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?