Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1729

A murit cea mai bătrînă femelă de elefant din Africa

3 noi. 2022,, 03:00   Ştiinţă şi IT
891 0

Cea mai bătrînă femelă de elefant cu colţi din Kenya a murit de bătrîneţe în această ţară din Africa de Est, a anunţat marţi Kenya Wildlife Service (KWS) передает realitatea.md.

Vîrsta pe care o avea Dida, cunoscută pentru colţii ei lungi, a fost estimată la 60-65 de ani. Speranţa de viaţă a elefanţilor din sălbăticie este de aproximativ 60 de ani.

„Ea a murit din cauze naturale ca urmare a vîrstei sale înaintate”, a anunţat pe Twitter Kenya Wildlife Service.

Elefantul a trăit în vastul Parc Naţional Tsavo din sud-estul Kenyei, celebru pentru flora şi fauna sa, scrie agerpres.ro.

Dida „şi-a condus turma de-a lungul a multe sezoane şi momente dificile”.


Femelele de elefant trăiesc de cele mai multe ori în familii foarte unite, avînd adesea alături pui tineri, în timp ce masculii tind să fie mai solitari.

Moartea lui Dida vine la aproape o lună după ce un alt elefant celebru a murit în rezervaţia Samburu, o zonă aridă din nordul Kenyei, care se confruntă cu una dintre cele mai grave secete din ultimii 40 de ani. Monsoon („Muson”, în engleză), o femelă în vîrstă de 60 de ani şi mamă a şapte elefanţi, a supravieţuit de cinci ori braconierilor. Ea a fost eutanasiată la sfîrşitul lunii septembrie, după ce organizaţia non-guvernamentală Save the Elephants a declarat că starea de sănătate precară a elefantului a fost cauzată de vîrsta sa înaintată, precizînd că aceasta a fost „înrăutăţită de secetă”.

Kenya, motor economic al Africii de Est, suferă de 40 de ani de o secetă de o intensitate fără precedent, iar foametea din regiune afectează cel puţin 4 milioane de persoane dintr-o populaţie de peste 50 de milioane de locuitori.

Patru sezoane consecutive cu ploi în cantităţi insuficiente au creat cele mai aride condiţii înregistrate după începutul anilor 1980.

Rîurile şi fîntînile au secat, păşunile s-au transformat în praf, provocînd moartea a peste 1,5 milioane de vite numai în Kenya.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий