COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

A fost găsit singurul loc din lume care se răcește, dar nu se încălzește

A fost găsit singurul loc din lume care se răcește, dar nu se încălzește

Oamenii de știință au găsit un spațiu mic în Oceanul Atlantic, unde temperatura nu crește, ci scade. Cel mai probabil că și în acest proces sînt implicate schimbările climatice.

Cercetătorii au remarcat că, în general, Pămîntul se încălzește repede. Potrivit majorității climatologilor, acest lucru se datorează emisiilor de gaze cu efect de seră. Cu toate acestea, acest lucru nu afectează toate locurile în același mod — oamenii de știință au menționat că în mijlocul Oceanului Atlantic există un spațiu mic, care devine în fiecare an tot mai rece.


Cercetătorii au ajuns la concluzia că acest fenomen este cauzat de mai mulți factori complecși, principalii fiind schimbarea curenților oceanului și a norii groși.Bucată rece de teritoriu poate fi văzută pe hărțile termice ale NASA. În general, suprafața oceanului din 1900 s-a încălzit cu aproape 1 °C, deoarece mările absorb încontinuu o cantitate enormă din căldura creată de om. Cu toate acestea, temperatura suprafeței oceanului în acest punct sa răcit la 0,9 °C.
Spre deosebire de opinia intuitivă a cercetătorilor, ei înclină spre faptul că același efect de seră care provoacă încălzirea celei mai mari părți a Pămîntului, probabil provoacă și fenomene complexe care duc la faptul că unele părți ale planetei devin mai reci.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load