COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

A fost elaborată formula de calculare a șanselor de supraviețuire în cazul infecției cu coronavirus

Oamenii de știință britanici au dezvoltat o formulă care poate calcula șansele unui pacient de a supraviețui infecției cu coronavirus. Despre acest lucru scrie The Mirror.

Oamenii de știință cred că acest lucru va salva multe vieți, deoarece astfel poate fi creată o metodă de tratament mai individuală. "Instrumentul de determinare a riscului" va împărți pacienții în patru grupuri - de la scăzut la foarte înalt. În prima categorie, riscul de deces îl va avea un caz dintr-o sută.

În ultimele categorii pot muri pînă la 62 de pacienți din 100, transmite lenta.ru.

Se remarcă faptul că în formulă, specialiștii au inclus parametri precum vîrsta, sexul, numărul de boli avute, frecvența respirației și rezultatele a două teste de sînge. În același timp, cercetătorii au indicat că mecanismul de determinare a riscului de deces poate fi folosit numai în cazul spitalizării pacientului.

Cercetătorii au colectat date clinice și au efectuat teste la pacienții cu coronavirus la 260 de spitale din Anglia, Țara Galilor și Scoția în perioada februarie-mai. Apoi, precizia dezvoltării a fost confirmată în baza datelor a 22 de mii de pacienți spitalizați de la sfîrșitul lunii mai pînă la sfîrșitul lunii iunie.


În luna iulie, medicii americani au descoperit că surplusul de greutate a afectat creșterea mortalității în rîndul pacienților cu coronavirus. În grupul de risc au fost incluși pacienții cu obezitate sub 65 de ani. În același timp, s-a dovedit că greutatea subponderală este, de asemenea, un factor de risc.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load