TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

A apărut prima dronă-hulub

A apărut prima dronă-hulub


A apărut prima dronă-hulub, care a fost înzestrată cu pene adevărate. Acest lucru a făcut ca drona să fie mai ușor de condus, mai ales în condiții de vînt.
Oamenii de știință de la Universitatea Stanford au creat prima dronă cu aripi moi și cu pene. Ea este capabilă să manevreze mai ușor decît analogii și să reziste la un vînt mai puternic decît aparatele de zbor rigide fără pilot, spun inginerii.


Cercetătorii au fost inspirați de modul în care păsările își controlează zborul. Pentru a face acest lucru, ei au studiat scheletele și penele porumbeilor, care zboară îndeosebi bine în condiții meteo nefavorabile. Aceștia au evaluat mișcările scheletului păsărilor, inclusiv mișcările „încheieturii” și „degetelor” pentru a controla penele de bază și cele secundare.Dispozitivul a devenit mult mai ușor și mai puternic decît prototipurile anterioare realizate cu ajutorul fibrei de sticlă.


Drona PigeonBot este încă un prototip, care, în caz că va avea succes, va fi produs în masă. Inginerii remarcă faptul că echiparea dronelor cu aripi asemănătoare păsărilor le va face mai ușoare și, prin urmare, mai eficiente, și vor putea zbura pe distanțe lungi fără reîncărcare.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load