Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

UEFA a deschis un dosar disciplinar pe numele lui Celtic pentru acțiunile suporterilor săi

5 noi. 2023,, 20:30   Sport
2369 0

Uniunea Asociațiilor Europene de Fotbal (UEFA) a deschis un caz disciplinar împotriva lui Celtic pentru arborarea steagului palestinian de către suporterii din tribune.

Suporterii clubului scoțian s-au manifestat în mod repetat în favoarea palestinienilor. În special, fanii au organizat o acțiune în timpul meciului de acasă din Liga Campionilor cu Atletico (2:2), care a avut loc la 25 octombrie.

"Un caz a fost deschis împotriva clubului de fotbal Celtic pentru o potențială încălcare a unui articol din regulamentul disciplinar al UEFA pentru "utilizarea de gesturi, cuvinte, obiecte sau orice alte mijloace de transmitere a unor mesaje provocatoare care nu sînt în concordanță cu spiritul evenimentului sportiv, în special mesaje provocatoare de natură politică, ideologică, religioasă sau ofensatoare", a informat serviciul de presă al organizației.

Se menționează că organismul de control, etică și responsabilitate disciplinară al UEFA va lua o decizie cu privire la Celtic în cel mai apropiat timp.

Anterior, a devenit cunoscut faptul că "Celtic" a interzis unui grup mare de fani, care se autointitulează "Brigada Verde", să asiste la meciuri, după ce a afișat în mod repetat pe stadioane, în timpul meciurilor, steaguri palestiniene. Abonamentele membrilor uneia dintre cele mai vechi asociații de fani, care organizează mitinguri pro-palestiniene încă din 2012, au fost anulate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?