X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Start campionatului de minifotbal pentru copii la Taraclia

11 apr. 2023,, 14:45   Sport
3263 0

12 echipe de copii din comunitățile bulgare ale Republicii Moldova participă la un campionat de minifotbal, care a debutat sîmbătă, 8 aprilie, în orașul Taraclia. Campionatul este organizat în cadrul proiectului ”Sportul unește societatea”, implementat de Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului (A.S.I.C.S.) cu finanțare de la Guvernul Bulgariei.

„Mă bucur să văd aici atît de mulți amatori de sport. Echipa cîștigătoare va primi un teren de minifotbal pentru școală. Din numele A.S.I.C.S. vă promit că nu este ultimul proiect, pe care îl vom susține, transmite unimedia.

Vom depune efort ca împreună cu Guvernul Bulgariei să dezvoltăm infrastructura sportivă din raionul Taraclia. Vă doresc succes”, a declarat președintele de onoare al Asociației A.S.I.C.S., Plamen Milanov, la deschiderea campionatului, exprimîndu-și speranță că astfel de turnee vor fi organizate și în alte domenii ale sportului.

„sînt convins că ajutorul oferit tinerei generații, asigurarea condițiilor potrivite pentru sport și activitate fizică reprezintă cheia către o societate sănătoasă și puternică. Să nu uităm că investiția în copiii noștri este cea mai bună investiție de viitor”, a menționat Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Bulgaria la Chișinău, Evgueni Stoytchev.


Directorul A.S.I.C.S., Victoria Kriukova, a specificat că toatele echipele participante vor avea parte de surprize.

„Echipele, care vor ocupa locul II și III vor cîștiga dotări pentru sala sportivă. Echipa cu cele mai multe goluri marcate va primi un televizor, care va fi folosit în procesul educațional. În acest campionat nu vor fi echipe pierdante”, a anunțat Victoria Kriukova.

În fiecare weekend, pînă în data de 10 iunie, tinerii, cu vîrstele cuprinse între 13 și 15 ani, din raioanele Taraclia, Cantemir, Cahul, Leova și Comrat își vor da întîlnire pe teren, demonstrîndu-și abilitățile de mînuire a mingii.

„În Moldova sînt mai puțini copii, decît erau acum 20 de ani în urmă. Un astfel de proiect va impulsiona antrenorii și copii”, s-a arătat convins secretarul de stat al Ministerului Educației și Cercetării, Sergiu Gurin.

Copiii afirmă ca s-au antrenat enorm pentru acest campionat și fiecare echipă este convinsă că va obține marele premiu – terenul de minifotbal.

Parteneri ai proiectului sînt Consiliul raional Taraclia și Federația Moldovenească de Fotbal, Comunitatea Bulgarilor din Moldova. Bugetul total al proiectului este de peste 80 de mii de euro, dintre care 68 de mii este contribuția Guvernului Bulgariei prin Programul Bulgarian Development Aid.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?