X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Novak Djokovic şi Arina Sabalenka, desemnaţi de ITF 'campioni mondiali' în 2023

15 dec. 2023,, 13:30   Sport
2641 0

Federaţia internaţională de tenis (ITF) i-a desemnat pe sîrbul Novak Djokovic şi pe belarusa Arina Sabalenka drept "campionii mondiali'' ai anului 2023, în urma performanţelor reuşite de cei doi la turneele de Mare Şlem din acest sezon, informează Reuters.

Djokovic a primit premiul la simplu masculin pentru a opta oară (un record), după ce a cîştigat trei dintre cele patru turnee majore, a precizat organismul global de conducere din sportul alb într-un comunicat.

Jucătorul sîrb, în vîrstă de 36 de ani, a ajuns la un total de 24 de titluri de Grand Slam, egalînd-o astfel pe australianca Margaret Court ca număr de trofee majore la simplu.

El a cîştigat, totodată, pentru a şaptea oară Turneul Campionilor (ATP Finals), stabilind un nou record, şi a încheiat anul pe primul loc în clasamentul ATP, pentru a opta oară în cariera sa.

Sabalenka a cîştigat primul ei trofeu major la Australian Open, a disputat finala la US Open şi a atins semifinalele atît la Roland Garros, cît şi la Wimbledon în acest an.

Belarusa, detronată din fotoliul de lider al clasamentului ATP de poloneza Iga Swiatek, după turneul Campioanelor (WTA Finals), a spus că 2023 a fost un an "incredibil' şi s-a declarat încîntată că a fost desemnată campioană mondială.

"Abia aştept să revin pe teren pentru noul sezon, în luna ianuarie", a precizat Sabalenka în comunicatul ITF.

Americanul Rajeev Ram şi britanicul Joe Salisbury au primit distincţia ITF la dublu masculin, după ce au cîştigat al treilea lor titlu consecutiv la US Open, în timp ce finalistele de la Wimbledon, australianca Storm Hunter şi belgianca Elise Mertens, au fost premiate de Federaţia internaţională de tenis la dublu feminin.

4
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?