X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

O tenismenă din Moldova a reprezentat țara singură la un turneu din Turcia

20 mar. 2022,, 14:30   Sport
4845 0

O tînără tenismenă moldoveancă a participat de una singură la Campionatele ITF Tennis Europe 14 și Under Development din Turcia, după ce întreaga echipă nu a putut să ajungă în Antalya din cauza închiderii spațiului aerian moldovenesc.

În timp ce celelalte 10 națiuni participante au sosit la sfîrșitul lunii februarie cu un antrenor, o echipă de jucători și un anturaj de susținere, moldoveanca Iana Semichina, în vîrstă de 14 ani, a ajuns la Antalya pentru a concura singură sub steagul Republicii Moldova, după ce țara noastră și-a închis spațiul aerian din cauza războiului din Ucraina, fapt ce nu le-a permis să se deplaseze în Turcia.

Semichina, care a concurat la un turneu de lîngă Paris cu o săptămînă înainte, a putut zbura direct în Turcia.

Tînăra a egalat această maturitate pe teren, ajungînd în semifinalele probei de simplu și, în cele din urmă, cîștigînd play-off-ul pentru locul trei după ce a învins-o pe turca Esila Toklu în seturi consecutive.

Toți s-au mobilizat, iar autoritățile din Turcia au ajutat-o ​​cu adevărat, punînd imediat la dispoziție o mașină pentru a o duce pe ea și pe mama ei la un magazin de sport pentru a cumpăra niște pantofi de tenis.


Deocamdată, tînăra tenismenă nu poate să se întoarcă acasă și va continua să călătorească și să concureze în străinătate în viitorul apropiat.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?