X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Novak Djokovic are un nou antrenor

3 apr. 20:45   Sport
1933 0

Novak Djokovic a anunțat în urmă cu o săptămînă că nu va mai fi antrenat de Goran Ivanisevic, iar croatul a oferit acum detalii despre cel alături de care se pregătește liderul clasamentului ATP pentru sezonul de zgură.

Nenad Zimonjic este antrenorul perfect pentru Novak Djokovic, spune Goran Ivanisevic, transmite Noi.md cu referire la sport.hotnews.ro.

Fără titlu cîștigat în 2024 (s-a oprit în semifinale la Australian Open și în turul trei la Indian Wells), Nole a pus capăt colaborării cu Ivanisevic, cel care l-a ajutat să doboare record după record în circuitul ATP.

La o săptămînă distanță, într-un interviu pentru SportKlub, antrenorul croat a anunțat că Djokovic lucrează acum cu Nenad Zimonjic (fost lider ATP la dublu), iar cei doi vor fi împreună la Mastersul de la Monte Carlo (7-14 aprilie).

Rămîne de văzut dacă Zimonjic va reuși să-l convingă pe Djokovic că merită să devină antrenorul său „full time”.


​„Nu știu încă cît va mai juca Novak, depinde de el, dar cred că acum este cu persoana perfectă în acest moment - Ziki (Nenad Zimonjic - n.r.). Este bunul meu prieten, am trecut prin multe împreună și îl iubesc.

Este un mare expert în tenis, dar cel mai important lucru din toată această poveste este că îl cunoaște pe Novak. El nu are nevoie să-și ia un nou antrenor pînă nu îl cunoaște mai întîi, el (Novak) ar fi 'țîfnos' în primele zece zile, iar acel antrenor nu ar înțelege ceea ce se întîmplă.

Teoria mea este că un balcanic poate antrena pe oricine, dar numai o persoană din această zonă poate antrena un balcanic. Marian Vajda este slovac, dar sîntem apropiați, în timp ce Boris (Becker -n.r.) a lucrat foarte bine cu el, fiind o persoană foarte inteligentă în tenis. L-a ajutat foarte mult. Eu și Ziki ne-am auzit, am vorbit chiar înainte să aflu că Novak l-a invitat să-l antreneze, cred că Ziki este perfect pentru Novak. Îl poate ajuta și în tenis, Novak știe totul, dar poate îi va spune același lucru într-un mod diferit, o abordare diferită, ceea ce va fi răcoritor pentru Novak. Ziki cunoaște mentalitatea lui Nole, au fost împreună în echipa Cupei Davis, Ziki a fost și căpitan” - Goran Ivanisevic, într-un interviu pentru Saša Ozmo (SportKlub).

În 2024, Novak Djokovic are 8 victorii, 3 înfrîngeri și nu a cîștigat vreun turneu ATP.

La vîrstă de 47 de ani, Nenad Zimonjic a fost lider al clasamentului ATP de dublu și a cîștigat 54 de titluri în această probă (91 de finale), dintre care trei de Grand Slam: Wimbledon (2008, 2009) și Roland Garros (2010).

S-a impus la dublu și la Turneul Campionilor (2008, 2010), iar la dublu mixt a obținut cinci titluri majore: Australian Open (2004, 2008), Roland Garros (2006, 2010) și Wimbledon (2014).

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?