Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Miliardarul care a cumpărat o parte din acțiunile clubului Manchester United

21 feb. 13:15   Sport
7914 0

Manchester United a anunțat oficial că a finalizat achiziția unei cote din acțiunile clubului de către Sir Jim Ratcliffe. Suma finală nu este precizată, însă, potrivit acordului, "Manchester United" va primi 300 de milioane de dolari sub formă de investiție.

Jim Ratcliffe a achiziționat de la familia Glazer o participație de 25% din acțiunile superclubului englez Manchester United, clasa A și clasa B.

Într-o declarație, Ratcliffe a afirmat: „Să devin co-proprietar al clubului Manchester United este o mare onoare și vine cu o mare responsabilitate. Aceasta marchează finalizarea tranzacției, dar doar începutul călătoriei noastre de a readuce Manchester United în vîrful fotbalului englez, european și mondial, cu facilități de nivel mondial pentru fanii noștri”.

Co-proprietarul Manchester United, Joel Glazer, a declarat că speră la o colaborare strînsă cu Ratcliffe și compania sa pentru a oferi un viitor strălucit clubului, transmite Noi.md cu referire la rbc.

În comunicat se precizează că Ratcliffe a investit în club 200 de milioane de dolari, urmînd ca pînă la 31 decembrie 2024 să investească alte 100 de milioane de dolari.


Anunțînd acordul anul trecut, Manchester United a precizat că responsabilitățile lui Ratcliffe vor include toate aspectele legate de fotbalul masculin și feminin și de academii, precum și două locuri în consiliul de administrație al Manchester United plc și în cel al clubului de fotbal.

0
0
0
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?