X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Emma Răducanu a scris istorie la US Open, învingînd o campioană olimpică

9 sep. 2021,, 18:30   Sport
2392 0

Emma Răducanu (150 WTA) s-a calificat în semifinalele US Open, după 6-3, 6-4 cu Belinda Bencic (12 WTA), campioana olimpică de la Tokyo.

Sportiva de doar 18 ani, care reprezintă Marea Britanie, dar al cărei tată este romîn, a început meciul timorată, motiv pentru care a pierdut primele două game-uri, așa cum s-a întîmplat, de altfel, și în optimi, în duelul cu Shelby Rogers.

Nivelul jocului Emmei Răducanu a crescut, însă, vizibil din game-ul trei, iar ritmul a fost menținut pe întreaga durată a actului inaugural, cîștigat la 3.

Emma Răducanu a reușit o prestație solidă și în setul doi, pe care l-a cîștigat la 4, ceea ce i-a adus calificarea în semifinalele US Open.

Sportiva de doar 18 ani a devenit, astfel, prima jucătoare din istorie care ajunge în semifinalele US Open după ce a început competiția în calificări.


Pînă în semifinale, Emma Răducanu a reușit un turneu perfect la US Open, unde se află la prima participare, fără să cedeze vreun set.

Rînd pe rînd, Emma Răducanu a trecut de Bibiane Schoofs, 6-1, 6-2, Mariam Bolkvadze, 6-3, 7-5, și Mayar Sherif 6-1, 6-4, în calificări, în timp ce pe tabloul principal victime i-au fost Stefanie Voegele, 6-2, 6-3, Shuai Zhang, 6-2, 6-4, Sara Sorribes Tormo, 6-0, 6-1, Shelby Rogers, 6-2, 6-1, și Belinda Bencic, 6-3, 6-4.

Potrivit gsp.ro, fostul mare jucător de tenis Mats Wilander (57 de ani) a lăudat-o pe Emma Răducanu (18) după ce sportiva britanică s-a calificat în semifinalele US Open, devenind astfel prima jucătoare venită din calificări care ajunge în această fază la Flushing Meadows.

„E incredibil. Se vede că a cîștigat 7 meciuri, pentru că încrederea ei este atît de mare! A început rău, nu a jucat deloc bine în primele 15-20 de minute, și totuși a reușit să cîștige în fața campioanei olimpice. Sînt impresionat de ce a reușit astăzi.

S-a adunat în momentele dificile, cred că trebuie să vorbim mai mult despre serviciul ei. Are doar 18 ani, dar un serviciu incredibil. E ceva neobișnuit la această vîrstă. Știe unde să servească, are o dinamică fantastică, și forță. Incredibil de matură, se mișcă extraordinar, lovește cu centrul rachetei tot timpul, sînt asemănări între tenisul ei și cel al lui Djokovic. Forehand-ul e o mică slăbăciune”, a opinat Wilander la Eurosport.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?