Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 507
Preşedintele stiri: 4002

Au mai rămas 100 de zile pînă la deschiderea oficială a Jocurilor Olimpice de la Tokyo

15 apr. 2021,, 11:45   Sport
2115 0

Au mai rămas 100 de zile pînă la deschiderea oficială a Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Cu această ocazie, la primăria municipală, într-o atmosferă solemnă, au fost instalate statui ale mascotelor viitoarelor competiții. Organizatorii evenimentului insistă pe organizarea lui în ciuda creșterii numărului de cazuri de covid în Japonia, scrie euronews.com.

Yuriko Koike, guvernatorul Tokyo:

– Noi vom cîștiga lupta împotriva coronavirusului pentru a desfășura Jocurile din 2020. Și vom realiza acest lucru împreună cu voi toți. Aș dori să continuăm să mergem înainte pentru a atinge acest obiectiv.

Conform sondajelor, pînă la 80% dintre japonezi ar prefera anularea jocurilor sau amînarea lor. Locuitorii din Tokyo nu au o opinie comună despre viitoarele Jocuri Olimpice:

– În aceste vremuri grele, orice veste bună, de exemplu, cîștigarea unei medalii de aur, ne-ar da putere și ar fi foarte utilă.


- Cred că sarcina autorităților este de a proteja viața oamenilor. Cred că Jocurile Olimpice ar trebui anulate, dacă este încă posibil, iar această decizie ar trebui luată cît mai curînd posibil.

Jocurile Olimpice trebuia să aibă loc la Tokyo vara trecută, dar au fost amînate cu un an din cauza pandemiei de coronavirus. Desfășurarea lor în acest an va fi însoțită de multe restricții.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?