Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Copii de la o școală sportivă din Capitală se antrenează în parc. De ce s-a ajuns aici

22 sep. 2019,, 11:04   Sport
2901 0

În prag de iarnă, copii care frecventează Şcoala sportivă specializată de handbal nr.2 din capitală riscă să nu mai aibă posibilitatea de a se mai antrena. Asta după ce la începutul acestei veri, școala a intrat oficial în reparație, iar ca o ieșire din situație, temporară, antrenorii merg cu elevii în parcul din Valea Trandafirilor, unde fac orele de sport.

Potrivit directorului, Nicolae Crăciun, în cadrul instituției nu s-a mai făcut reparație încă din 1995.

În prezent, copii care merg la orele de hambal sînt nevoiți să se antreneze în afara orelor de clasă, dar și în afara sălii de sport. Din acest motiv, doritori de a practica hambal sînt tot mai puțini, iar profesorii se plîng că le este tot mai greu să trezească interesul altor copii față de acest tip de sport.

Potrivit caietului de sarcini, lucrările de reparație a sălii sportive urmau să fie finisate încă la sfîrșitul acestei veri, din lipsa unei proiectări corecte, în prezent termenul de desfășurare a lucrărilor a fost extins pînă în luna decembrie. Acest lucru a trezit nemulțumirea nu doar a antrenorilor, dar și a părinților care își doresc ca odrasele lor să revină în sala de sport pînă la venirea frigurilor.

Contactat de Noi.md, directorul Școlii Sportive nr.2 ne-a spus că se caută soluții pentru rezolvarea problemei date.


,,Încă nu s-a decis exact unde se vor antrena copiii. Ne vom strădui să găsim o soluție. Contractul a fost prelungit cu o lună și jumătate, pentru că inițial nu era prevăzut schimbarea sistemului de încălzire. Acum se lucrează și la acest capitol”, a declarat d-nu Crăciun, directorul Școlii Sportive nr.2.

Pe de altă parte părinții spun că se întîrzie cu lucrările de reparație și din cauza nerespectării de către compania de construcții a termenilor de desfășurare a lucrărilor. Totodată faptul că sistemul de încălzire nu a fost prevăzut în proiectul inițial trezește multe semne de întrebare.

La rîndul său, firma care se ocupă de exectarea lucrărilor de construcție spune că va face tot posibilul pentru a finisa reparația în limita termenului prevăzut.

Întretimp, copiilor și antrenorilor nu le rămîne altceva decît să își lustruiască măiestria pe terenurile de sport din Valea Trandafirilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?