Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

CM 2018: Tunisia a învins-o spectaculos pe Panama

29 iun. 2018,, 09:40   Sport
1967 0

Tunisia a învins-o pe Panama cu 2-1, în duelul pentru stabilirea ocupantei locul 3 din grupa G. Nord-africanii au obținut astfel prima victorie după 40 de ani la un Campionat Mondial.

Cu dinamovistul Penedo din nou titular, Panama a sperat că poate obține prima victorie din istorie la Mondial și a deschis scorul în minutul 33, cînd șutul de la distanță al lui Jose Rodriguez a fost deviat în proprie poartă de Meriah.

Astfel, acest Mondial a devenit primul din istorie în care fiecare echipă marchează cel puțin 2 goluri. Panamezii înscriseră o dată și în umilința cu Anglia, 1-6.

Tunisienii s-au metamorfozat după pauză și au reușit să întoarcă soarta meciului, în ciuda cîtorva intervenții inspirate ale lui Penedo.

Nord-africanii au făcut șah-mat apărarea Panamei pentru prima oară în minutul 51. Khazri i-a pasat ideal lui Ben Youssef, care a îndeplinit o simplă formalitate.


Tunisia a preluat conducerea în minutul 66, prin Khazri, care a înscris din interiorul careului după pasa lui Haddadi, reușind al 2500-lea gol din istoria Cupei Mondiale.

Scorul a rămas nemodificat pînă la final, iar Tunisia a bifat prima victorie la un Mondial după 40 de ani. Pe 2 iunie 1978, Tunisia o învingea pe Mexic, 3-1, într-un meci din faza grupelor.

Panama încheie cu înfrîngere prima lor participare la un Mondial. Echipa lui Penedo a încasat nu mai puțin de 11 goluri, fiind cea mai slabă defensivă de la acest Mondial.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?