X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Cine va prelua conducerea Manchester United

25 dec. 2023,, 19:00   Sport
1816 0

Acesta cumpără o participație de 25% din acțiunile clubului de fotbal. O filială a concernului său Ineos Group va prelua conducerea părții sportive a acestui club, unul dintre cele mai bogate din lume, aflat în criză în ultimii ani.

Tranzacția a fost anunțată de ambele părți: atît clubul, al cărui pachet majoritar de acțiuni aparține familiei americane Glazer, cît și Ratcliffe însuși, relatează delfi.lt.

Jim Ratcliffe va plăti 1,3 miliarde de dolari pentru un sfert din acțiunile lui Manchester United și va investi, de asemenea, 300 de milioane de dolari în stadionul clubului, Old Trafford.

Familia Glazer a anunțat căutarea unui cumpărător pentru acțiunile clubului în urmă cu mai bine de un an. Unul dintre ofertanți a fost un bancher din Qatar, șeicul Yasim bin Hammad al-Thani, acesta era gata să cumpere întregul club pentru cinci miliarde, dar părțile nu au reușit să ajungă la un acord.

Însuși Glazerii au cumpărat Manchester United în 2005 pentru 790 de milioane de lire sterline (echivalentul a aproximativ 1,4 miliarde de dolari la acea vreme).


Din 2013, de la plecarea legendarului antrenor Alex Ferguson, Manchester United nu a cîștigat niciodată Premier League și, în general, are performanțe neregulate și slabe pentru nivelul său.

În Premier League, se află acum doar pe locul opt, după ce a pierdut opt din cele 18 meciuri disputate, și a ieșit și din Liga Campionilor, terminînd pe un jenant ultim loc în grupa sa. Cu toate acestea, Manchester United rămîne unul dintre cele mai mari cluburi de fotbal de pe planetă în ceea ce privește cheltuielile, veniturile și fanii din întreaga lume.

Jim Ratcliffe, născut la Manchester, în vîrstă de 71 de ani, spune că este fan Man United de o viață. Este adevărat că a încercat să cumpere Chelsea Londra anul trecut, după ce Roman Abramovici a fost înlăturat - dar încercarea a eșuat. Într-o declarație referitoare la tranzacție, Ratcliffe a declarat că Manchester United rămîne o afacere de succes din punct de vedere comercial, dar că nu și-a realizat pe deplin potențialul sub formă de titluri și cupe în ultima perioadă. Miliardarul promite că experiența și expertiza personalului din cadrul diviziei sportive a grupului său, Ineos Sport, vor ajuta clubul.

"Sîntem aici pe termen lung și sîntem conștienți că ne așteaptă multe provocări și o muncă grea, pe care le vom aborda cu energie, profesionalism și pasiune. Ne-am angajat să lucrăm cu toată lumea de la club: conducerea, personalul, jucătorii și suporterii pentru a ajuta la creșterea clubului", a declarat Ratcliffe într-un comunicat.

"Obiectivul nostru comun este clar: cu toții vrem să vedem Manchester United acolo unde trebuie să fie: în topul fotbalului englez, european și mondial", a adăugat miliardarul.

Concernul Ineos al lui Ratcliffe a început în domeniul petrochimiei, dar acum operează în acest domeniu și în multe alte domenii.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?