COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Boxeri turci testaţi pozitiv cu Covid-19

Boxeri turci testaţi pozitiv cu Covid-19

Preşedintele Federaţiei Turce de Box, Eyup Gozgec, a declarat că doi sportivi şi antrenorul lor s-au infectat cu coronavirus la turneul preolimpic de box de la Londra, ei fiind testaţi pozitiv după ce au revennit în Turcia, săptămîna trecută, relatează The Guardian.

“Atunci cînd toată lumea lua măsuri extreme pentru a face faţă pandemiei, sînt surprins că taskforce-ul CIO şi guvernul britanic au permis ca turneul să înceapă, deşi mulţi dintre noi eram îngrijoraţi şi aproape toate celelalte sporturi erau suspendate. A fost o dovadă de iresponsabilitate. Drept urmare, din nefericire trei din echipa noastră au fost testaţi pozitiv”, a afirmat Gozgec.

El a precizat că va trimite la CIO o scrisoare pentru a se plînge de situaţie, menţionînd că nu au existat suficiente măsuri de precauţie din punct de vedere medical la locul e desfăşurare a competiţiei şi la hotel. “Din nefericire, doi dintre sportivii noştri şi antrenorul Turciei au fost testaţi pozitiv cu Covid-19 după ce au revenit în Turcia. Ei sînt trataţi acum şi din fericire sînt în stare bună. Este un rezultat dezastruos al iresponsabilităţii taskforce-ului CIO”, a adăugat oficialul turc.


La turneul de la Londra au participat aproximativ 350 de boxeri din 40 de ţări. Printre concurenţi s-au numărat şi cîţiva moldoveni. Competiţia a fost suspendată după trei zile.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load