Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3989

Boxeri din Muntenegru, întorși acasă de pe Aeroportul din Chișinău

15 feb. 2023,, 14:43   Sport
2982 1

Un grup de boxeri muntenegreni, care au venit să participe la un turneu internațional, au fost obligați să se întoarcă acasă după ce li s-a interzis intrarea pe teritoriul R. Moldova. Poliția de Frontieră i-a oprit pe Aeroportul Internațional Chișinău chiar după ce au aterizat.

Cei cinci boxeri împreună cu antrenorul au venit din Muntenegru pentru a participa la turneul internațional ”Pavel LUSCESCHII”, care se desfășoară în R. Moldova în perioada 15-17 februarie.

”Pe Aeroportul din Chișinău, polițiștii nu au permis echipei noastre să intre în R. Moldova, fără a ne oferi vreo explicație. După cîteva ore de așteptare, boxerilor noștri le-au fost luate actele și li s-a cerut să se întoarcă cu primul avion, care decolează mîine, la 9:20, cu destinația Istanbul, după care vor urca în altă aeronavă la 19:40 cu destinația Podgorica. Din păcate, participarea boxerilor noștri la turneul internațional s-a încheiat înainte de a se începe” se scrie pe pagina de Facebook a clubului sportiv din care fac parte boxerii.

Într-un comentariu pentru deschide, purtătorul de cuvînt al IGPF, Raisa Novițchi, a declarat că, în ultimele 24 de ore, mai mulți cetățeni străini au primit refuz de intrare în R. Moldova, pe motiv că nu întruneau condițiile pentru autorizarea trecerii frontierei de stat.


”Amintim că, după data 24 februarie 2022, odată cu instituirea situației de urgentă legată de război în imediata apropiere de frontiera de stat a R. Moldova, la intrarea în țară toți cetățenii străini trec un control special, în contextul excluderii unor riscuri de securitate” a mai declarat Novițchi.

Luni, președintele Maia Sandu a declarat, în cadrul unui briefing, că, potrivit informațiilor oferite de autoritățile ucrainene, Rusia ar încerca să provoace destabilizarea situației în R. Moldova inclusiv cu implicarea unor diversioniști străini, inclusiv sîrbi și muntenegreni.

Din același motiv s-a decis ca meciul de fotbal din play-off-ul Ligii Conferințelor dintre Sheriff Tiraspol și Partizan Belgrad, care va avea loc joi, să se desfășoare cu porțile închise.

Fanii echipei din Serbia au fost opriți pe aeroport și, la fel ca boxerii muntenegreni, somați să părăsească R. Moldova.

Premierul muntenegrean, Dritan Abazovic, a negat marți că țara sa ar avea vreo legătură cu o presupusă implicare a cetățenilor săi în acțiuni subversive în Republica Moldova și a anunțat că va solicita informații de la autoritățile moldovene în acest sens, potrivit EFE.

Premierul Abazovic (de centru-stînga), care a spus că a aflat despre aceste acuzații din presă, a anunțat că guvernul său va contacta cabinetul Maiei Sandu "pentru a obține mai multe clarificări", indicînd că, dacă va fi necesar, serviciile de informații muntenegrene vor efectua verificări suplimentare, a relatat portalul local Pobjeda

4
2
0
0
16

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?