Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Alți doi atleţi din Belarus refuză să se întoarcă în ţara lor natală

5 aug. 2021,, 10:15   Sport
3720 7

După Krystsina Tsimanouskaya, care a ajuns miercuri seară în Polonia, o altă atletă, Yana Maksimova, refuză să revină acasă. Maksimova anunţă că, împreună cu soţul său, tot sportiv, se va stabili definitiv în Germania, temîndu-se pentru viaţa familiei sale.

După toate evenimentele care au avut loc, nu intenţionez să mă întorc în Belarus. Am o fiică tînără, nu pot să risc. sînt unul dintre acei oameni care nu pot tăcea. Cînd am trăit şi m-am antrenat în Belarus, ei nu m-au lăsat să plec, a spus Maksimova, care este în prezent cu familia în Germania.

Sportiva, specialistă în proba de heptatlon, a precizat pe Instagram că ea şi soţul ei au luat decizia de a nu reveni acasă. Andriy Kravchenko a fost unul dintre cei peste 400 de sportivi care au semnat o scrisoare deschisă, în august 2020, prin care condamna alegerile prezidenţiale trucate şi violenţa de către forţele de securitate împotriva protestatarilor paşnici. La scurt timp după aceea, a fost expulzat din echipa naţională a Belarusului.

În Germania, pot respira profund, dorm bine. Îmi doresc foarte mult să am energia care mi-a lipsit pentru a fi la Tokyo, precizează sportiva.

În plus, Maksimava povesteşte experienţele sale ca sportiv în Belarus: Timp de 16 ani am concurat pentru echipa naţională. Cînd rezultatele mele au scăzut, m-au trimis la un psiholog, deşi sînt o atletă foarte puternică.


Sportiva, care speră să-şi continue cariera în Germania, a adăugat: Spre marele nostru regret, acum îţi poţi pierde nu numai libertatea, ci şi viaţa.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?