Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4002

A fost anunțată oficial crearea Superligii Europene de fotbal

19 apr. 2021,, 09:45   Sport
1651 0

A fost anunțată oficial crearea unui nou turneu de fotbal - European Super League.

Astfel, douăsprezece dintre cele mai importante cluburi europene anunţă că au ajuns la un acord pentru crearea unei noi competiţii, Super Liga, guvernată de grupările sale fondatoare.

Cele 12 cluburi fondatoare sînt AC Milan, Arsenal Londra, Atletico Madrid, Chelsea, FC Barcelona, Internazionale Milano, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid şi Tottenham. Alte trei echipe se vor alătura acestora înainte de începerea primului sezon, care va începe atunci cînd acest lucru va posibil.

Cluburile fondatoare speră să discute cu UEFA şi FIFA depre căutarea celor mai bune soluţii pentru noua ligă şi pentru fotbal în ansamblu.

Formarea Super League are loc în perioada în care pandemia globală a „accelerat instabilitatea în modelul economic european existent în fotbal. În plus, cluburile fondatoare și-au stabilit de mai mulți ani obiectivul de a îmbunătăți calitatea și frecvența competițiilor europene existente în fiecare sezon, precum și de a crea un format în care echipele și jucătorii de frunte să concureze între ei în mod regulat.


Pandemia a arătat că un concept strategic și o abordare comercială rațională sunt necesare pentru a crește valoarea și a susține interesele întregii piramide a fotbalului european.

În ultimele luni, a avut loc un dialog extins cu părţile interesate din fotbal cu privire la formatul viitor al competiţiilor europene.

”Cluburile fondatoare cred că soluţiile propuse în urma acestor discuţii nu rezolvă probleme fundamentale, inclusiv necesitatea de a oferi meciuri de calitate superioară şi resurse financiare suplimentare pentru piramida globală a fotbalului”, se spune în comunicatul de presă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?