Zumbreanu spune la ce uși vor bate angajații săi în 2019

Zumbreanu spune la ce uși vor bate angajații săi în 2019

Directorul CNA, Bogdan Zumbreanu, spune că în 2019 instituția pe care o conduce își va concentra atenția pe activitatea organelor cu funcții de control.


Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul prezentării raportului anual al CNA.


Zumbreanu spune că va stabili o colaborare cu șefii organelor de control pentru ca acești să-și creeze un cadru normativ neprietenos corupției. Ofițerii CNA îi vor învăța pe cei din instituițiile date să-și curețe rîndurile atunci cînd vor constata elemente de corupție.


„Vom face în așa facel ca să ne asigurăm că atunci cînd o instituție cu funcții de control va merge în vizita la cineva, nu va exista loc de abuz și nu va exista estorcare de bani. Asta nu înseamnă că noi nu vom proteja persoanele supuse controlului”, a declarat Zumbreanu.


Monitorizarea de către CNA a organelor cu funcții de control era prevăzută și în conceptul de decriminalizare a fraudelor economice. Fostul ministru de atunci, Vladimir Cebotari, spunea că CNA va deveni un fel de avocat al businessmanilor. Conceptul a fost, însă, supus criticilor din partea unor misiuni diplomatice acreditate la Chișinău, fapt care a dus la segmentarea lui și adoptarea parțială a prevederilor incluse în el.


Zumbreanu a concluzionat că în 2018, instruirile anticorupție s-au concetrat  atenția pe administrațiile publice locale. 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load