Arşiţa stiri: 167
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

Votarea pe parcursul a două zile: Ce a decis astăzi CEC

4 iun. 17:45   Societate
2461 0

Membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC), în cadrul ședinței de astăzi, au aprobat Regulamentul privind particularitățile votării pe parcursul a două zile, notează Noi.md.

Documentul stabilește procedurile electorale privind securizarea votării, păstrarea și asigurarea integrității buletinelor de vot utilizate și a celor neutilizate, regulile pentru asigurarea confidențialității informației din listele electorale cu privire la participarea alegătorilor la votare în cazul desfășurării alegerilor sau referendumurilor pe parcursul a două zile.

Conform prevederilor legale, CEC poate stabili, la cerere sau din oficiu, cu cel puțin 25 de zile înainte de ziua alegerilor, printr-o hotărîre, desfășurarea votării pe parcursul a două zile (în zilele de sîmbătă și duminică), în cazul existenței unor anumitor condiții stabilite în regulament.

Votarea pe parcursul a două zile se va efectua pe baza aceleiași liste electorale de bază existente la secția de votare. În cazul listelor electorale suplimentare, se vor folosi formulare noi pentru fiecare zi de votare. După încheierea fiecărei zile de votare, în partea de jos a fiecărei foi a listei electorale de bază se va face mențiunea despre numărul de buletine de vot eliberate în acea zi alegătorilor înscriși pe foaia respectivă.

În secțiile de votare din străinătate și cele pentru alegătorii din localitățile din stînga Nistrului se folosesc doar liste electorale suplimentare.


Tirajul buletinelor de vot transmise secțiilor de votare poate fi folosit pe parcursul ambelor zile.

2
0
1
0
19

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав