X 
Arşiţa stiri: 179
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1412

CEC, despre cheltuielile pentru alegerile prezidențiale și referendum

4 iun. 17:21   Societate
2374 1

Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, devizele estimative de cheltuieli suplimentare pentru organizarea și desfășurarea alegerilor pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova, a referendumului republican constituțional și pentru acțiunile aferente implementării parțiale a votului prin corespondență.

Astfel, devizul estimativ de cheltuieli propus pentru organizarea și desfășurarea referendumului republican constituțional este de 37566,65 mii lei, iar pentru implementarea parțială a votului prin corespondență este de 19661,80 mii lei, notează Noi.md.

Pentru organizarea și desfășurarea alegerilor prezidențiale au fost identificați, ca fiind necesari suplimentar, 3875,15 mii lei.

Potrivit CEC, mijloacele financiare vor fi utilizate pentru procurarea rechizitelor de birou, a materialelor electorale, serviciilor poștale, achitarea indemnizațiilor pentru funcționarii electorali și a personalului din cadrul consiliilor electorale de circumscripție electorală, dezvoltarea și menținerea sistemelor informaționale, etc.

Devizele estimative de cheltuieli suplimentare vor fi înaintate Guvernului Republicii Moldova pentru asigurarea alocării din bugetul de stat a resurselor financiare necesare pentru organizarea și desfășurarea scrutinelor, inclusiv pentru implementarea parțială a votului prin corespondență.

2
0
0
0
21

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав