AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Cazul Dodon stiri: 48
Cazul Șor stiri: 407
Criza energetică stiri: 727

Vladislav Clima s-a întors la șefia Curții de Apel Chișinău

11 ian. 17:51   Societate
1775

Vladislav Clima s-a întors la șefia Curții de Apel Chișinău. Acesta a revenit la muncă luni, 10 ianuarie. S-a întîmplat după ce a fost restabilit în funcție pin decizie de judecată.

Mai exact, în 31 decembrie, Judecătoria Chișinău, sediul Rîșcani a anulat decretul prin care președinta Republicii Moldova, Maia Sandu a anulat, la rîndul său, decretul fostului șef de stat, Igor Dodon, privind numirea lui Vladislav Clima în fruntea Curții de Apel Chișinău, transmite Noi.md cu referire la TV8.

Deși în ziua în care a fost pronunțată decizia judecătorească, Vladislav Clima nu părea atît de hotărît să revină în funcție, astăzi, magistratul ne-a spus că s-a întors la CA deoarece așa prevede hotărîrea instanței, dar și că se va conforma oricăror decizii ulterioare pronunțate de instanțele superioare.

„Decizia este contestată la Curtea de Apel de către Președinție. Siguranța că voi rămîne depinde de instanțele superioare”, a declarat Vladislav Clima pentru tv8.md.

„E o funcție de carieră, ce profesionist nu își dorește carieră”, a adăugat președintele Curții de Apel Chișinău.


Amintim că Președinția a contestat decizia prin care a fost anulat decretul de demitere a lui Vladislav Clima din funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău. Recursul a fost depus luni, 3 ianuarie, la Curtea de Apel Chișinău.

Anterior, reprezentanții instituției prezidențiale au declarat că hotărîrea este ilegală.

În 28 mai, Maia Sandu a anulat decretul prin care Vladislav Clima a fost numit în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău, întrucît, potrivit ei, CSM ar fi încălcat procedurile legale și ar fi admis un conflict de interese inadmisibil, atunci cînd a propus numirea lui Clima în această funcție.

Ulterior, în data de 14 iulie, Clima a acționat-o în judecată pe președinta Republicii Moldova, Maia Sandu. Magistratul a solicitat Judecătoriei Chișinău să fie verificată legalitatea decretului prin care a fost demis din funcția de președinte al Curții de Apel.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În opinia dvs., ce ar trebui de întreprins în prezent pentru a asigura cel mai eficient autoapărarea Republicii Moldova?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав