AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 467 699  Au ieșit 382 518​  Au rămas 85 181     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 910
Criza energetică stiri: 735

Repunerea în funcție a lui Vladislav Clima, contestată de Președinție

4 ian. 14:47   Politică
1766 0

Președinția a contestat la Curtea de Apel (CA) Chișinău decizia privind încheierea Judecătoriei Chișinău, sediul Rîșcani, prin care s-a anulat decretul prezidențial al Maiei Sandu ce a dus la repunerea în funcție a magistratului Vladislav Clima.

Administrația Prezidențială a contestat încheierea Judecătoriei Chișinău, sediul Rîșcani, ieri, 3 ianuarie, deși acest lucru se putea de efectuat pînă la 30 de zile de la momentul pronunțării dispozitivului, prin depunerea cererii de apel la Judecătoria Chișinău, sediul Rîșcani.

Amintim că, Judecătoria Chișinău, sediul Rîșcani, în persoana magistratului, Alexei Paniș, a anulat la 31 decembrie 2021 decretul președintei, Maiei Sandu, prin care aceasta a declarat nul decretul emis de către Igor Dodon în timpul mandatului de șef al statului, ce l-a numit în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău pe Vladislav Clima.

Ieri, 3 ianuarie, în cadrul unei conferințe de presă, șefa statului, Maia Sandu, a declarat că Președinția va contesta încheierea primei instanțe în curînd.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав