Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Repunerea în funcție a lui Vladislav Clima, contestată de Președinție

4 ian. 2022,, 14:47   Politică
2620 0

Președinția a contestat la Curtea de Apel (CA) Chișinău decizia privind încheierea Judecătoriei Chișinău, sediul Rîșcani, prin care s-a anulat decretul prezidențial al Maiei Sandu ce a dus la repunerea în funcție a magistratului Vladislav Clima.

Administrația Prezidențială a contestat încheierea Judecătoriei Chișinău, sediul Rîșcani, ieri, 3 ianuarie, deși acest lucru se putea de efectuat pînă la 30 de zile de la momentul pronunțării dispozitivului, prin depunerea cererii de apel la Judecătoria Chișinău, sediul Rîșcani.

Amintim că, Judecătoria Chișinău, sediul Rîșcani, în persoana magistratului, Alexei Paniș, a anulat la 31 decembrie 2021 decretul președintei, Maiei Sandu, prin care aceasta a declarat nul decretul emis de către Igor Dodon în timpul mandatului de șef al statului, ce l-a numit în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău pe Vladislav Clima.

Ieri, 3 ianuarie, în cadrul unei conferințe de presă, șefa statului, Maia Sandu, a declarat că Președinția va contesta încheierea primei instanțe în curînd.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?