X 
Criza energetică stiri: 1717
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 423

Vitalie Șincari: "Lumea de astăzi este o apropiere de dictatura globală"

25 ian. 19:15   Societate
1957 0

Lumea de astăzi este împărțită în alb și negru. Dacă doar încerci să presupui că există o întreagă paletă de culori - ești fie dușman, fie agent.

Cine conduce aceste procese și ce se va întîmpla în continuare - asupra acestor probleme a reflectat în cadrul emisiunii ”По фактам” cu Iulia Feodorova la Exclusiv TV, preotul bisericii Sf. Gheorghe din Chișinău, Vitalie Șincari, scrie ntv.md

"Viața politică de astăzi nu este doar albă și neagră. Astăzi ea este una și toți ceilalți greșesc. Aceasta este o întorsătură foarte periculoasă. La noi au apărut deținători ai adevărului. Acesta și este fascismul, nazismul în forma sa cea mai pură. Aceasta este o încercare de a vă controla prin frică. Prin frică și violență. Dacă nu ești cu noi, atunci ești de partea întunecată a istoriei. Dacă nu împărtășești agenda clubului mondial, atunci ești un gunoi. Eu înțeleg de ce ei fac acest lucru. Astfel își cresc electoratul", crede preotul.

Potrivit slujitorului bisericii, lumea în care trăim astăzi este o adevărată apropiere de dictatura globală.

"Vedem concret și real că cu cît lumea este mai liberă, cu atît mai sever începe să închidă canalele, să monitorizeze Internetul, să acționeze cu forța, ne obligă să acceptăm anumite valori. Cine ar fi crezut acum 20 de ani că în lumea liberă nu vei putea să critici anumite decizii sau mișcări?.. Autoritățile lucrează întotdeauna la un singur lucru: autoritățile trebuie să se producă singure. Aceasta este sarcina sa, direct. Și pentru ca autoritățile să se producă, trebuie să pregătească oamenii astfel încît să mă aleagă numai pe mine. Lumea trebuie pregătită astfel încît să reacționeze la acele gînduri și sentimentele pe care i le transmit eu, a concluzionat Vitalie Șincari.

18
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?