Cazul Șor stiri: 594

Vasile Adam - sculptura în lemn te îmbogăţeşte spiritual (FOTO)

24 feb. 2018,, 18:15   Societate
15722 0

Vasile Adam sculptează de trei decenii, iar lucrările sale cu caracter religios, apreciate atît în ţară, cât şi peste hotare, au fost achiziţionate de amatori de artă din Statele Unite ale Americii, Elveția ș.a.

Pasionat de profesia sa, Vasile Adam are, de asemenea, o dare de sine specifică sufletelor mari. În 2011, a fost rugat să sculpteze o cruce ornamentată ce va fi instalată în vârful capelei în oraşul Nisporeni şi un suport pentru citirea Evangheliei, cu incrustaţii decorative. Ideea i-a părut interesantă şi a decis să o ducă la împlinire fără nici o remunerare – să facă un gest caritabil.

De-a lungul carierei, meșterul a realizat mai multe lucrări importante. Astfel, el a fost cel care a confecționat un ansamblu alcătuit din doi sfinţi sculptaţi şi o răstignire plasată în centru pentru Mănăstirea Ciuflea. Lucrările au fost cioplite din lemn cu densitate şi duritate mare, ceea ce a făcut dificilă instalarea, din cauza elementelor voluminoase şi a înălţimii de peste doi metri, dar, în final, cei de la mănăstire au fost foarte mulţumiţi de munca meșterului.

Adam Vasile
Telefon mobil: +373 791 90 365
Meșter popular, Cioplitul lemnului

1
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În Moldova au avut loc alegeri locale. Care sînt schimbările la care vă așteptați?