Incendii stiri: 686
Cazul Șor stiri: 584
Preşedintele stiri: 3715

Usatîi spune că devierile de preț la tariful pentru gazele naturale nu trebuie să fie plătit de oameni

30 mai. 09:00   Societate
2296 0

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, spune că devierile de preț pentru tarifele la gazele naturale nu trebuiau să fie achitate de oameni.

Declarațiile au fost făcute de politician în cadrul emisiunii ”Puterea a Patra”.

”Întrebarea multora este: dacă a fost liberalizată piața, de ce CSE a blocat acum un an eliberarea licențelor noi pentru alte companii să vină mai mulți pe piață, nu contează Romania, Austria, Olanda. Deoarece cumva pentru cei care vînd astăzi s-a creat o situație foarte bună, numărul lor nu crește pe piață și ei stau foarte bine în aceste condiții.

Devierile de preț, dar devierile astea de preț cine le-a creat? Ei au cumpărat gaze doar ei știu cum, după gazul l-a cumpărat Energocom, despre care vor mai apărea discuții. Cunoașteți că orice tranzacție în domeniul gazelor naturale, nimeni nu poate să vă impună să asigurați acest contract. Să știți că mai bine domnul Recean scria împreună cu domnul Spînu pe timpuri despre acest tip de asigurare care ar trebui să fie obligatoriu în legislația noastră. Este așa o expresie hadging - e o asigurare înseamnă acoperirea riscului în tranzacționare. O cumpărat gaz cu 1800 Energocomul, în decembrie 2022, după 15 ianuarie 2023 prețurile au căzut, dacă aveau această asigurare ei puteau rezilia contractul, sau să discute alte prețuri fără a achita nici un fel de penalități. Dar eu sînt sigur că ei nu aveau această asigurară, eu sînt sigur că majoritatea membrilor guvenrului deputaților nu știu diferența între poiată la găină și troleibuz. Aceste devieri în prețuri trebuie să răspundă cetățenii pentru ele, sau agenții economici care vor să nu își falimenteze întreprinderile au găsit gaz mai ieftin și au arătat la conducătorii noștri cu cît poate fi cumpărat gazul”, a declarat Usatîi.

Reamintim că liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, dezvăluie numele companiilor din Moldova care vînd gaz natural mai multor agenți economici cu un tarif cuprins între 11 și 14 lei, în timp ce restul companiilor private, dar și simpli cetățeni achită un tarif de peste 29 lei. Este vorba de cinci companii, printre care și SRL „TransAutoGaz”, fondată de S.A. „Moldovagaz”.


Adițional, Renato Usatîi îl acuză pe premierul Dorin Recean de faptul că ar cunoaște despre companiile ce vînd gazul natural cu un tarif mai mic, însă Guvernul nu întreprinde anumite măsuri în acest sens, astfel încît și persoanele fizice să beneificieze de un asemenea tarif. Mai mult, Usatîi spune că de un preț mai mic la gaz beneficiază și compania în care Dorin Recean a avut o cotă parte.

17
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?