Un polițist a rămas fără o ureche din cauza unui șofer

8 iun. 15:48   Societate
15250 0

Procuratura raionului Anenii Noi, în colaborare cu angajații Ministerului Afacerilor Interne, investighează o cauză penală pornită pe faptul săvîrșirii mai multor infracțiuni.

Conform datelor preliminare, la 04 iunie 2023, aproximativ la orele 16:00, primul învinuit conducea un automobil pe un drum public din raionul Anenii Noi. Fiind stopat de către doi angajați ai Inspectoratului de Poliție Anenii Noi și supus testării alcoolscopice cu aparatul de tip „Drager”, s-a constatat starea de ebrietate cu grad avansat a acestuia, precum și faptul că șoferul nu deținea permis de conducere, anunță Noi.md

În continuare, același bărbat, acționînd de comun acord cu al doilea învinuit, care se deplasa în automobil în calitate de pasager, prin intenție directă, îndreptată spre sistarea activității de serviciu a angajaților MAI, a manifestat un comportament agresiv, iar la solicitarea de a se supune cerințelor legale, ultimul a refuzat. Acesta a început a-i numi cu cuvinte necenzurate pe oamenii legii, amenințîndu-i cu răfuiala fizică, după care, în momentul cînd un polițist a încercat să aplaneze conflictul și să-l liniștească prin imobilizare, primul învinuit, folosindu-se de faptul că prietenul său îl îmbrîncea pe celălalt polițist și îi distrăgea atenția, intenționat, l-a mușcat pe al doilea polițist de pavilionul urechii stîngi, fapt ce a condiționat sfîșierea pavilionului.

Pe faptul circumstanțelor stabilite, a fost începută urmărirea penală.


Procuratura raionului Anenii Noi, a solicitat prin demers aplicarea măsurii preventive arestul preventiv pe un termen de 30 de zile în privința învinuiților, demersul fiind admis ieri, 07 iunie 2023 de judecătorul de instrucție.

Notă: Persoana acuzată de săvîrșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată, pînă cînd vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărîre judecătorească de condamnare definitivă.

5
0
0
3
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?