X 

Un caz de corupere activă, denunțat de polițiștii de frontieră

2 noi. 2022,, 13:19   Societate
1380 0

Lipsa intrării legale în Republica Moldova a constituit motiv pentru un străin să corupă angajatul Poliției de Frontieră. Ieri, 1 noiembrie 2022, în cadrul unei documentări la sediul Direcției regionale SUD a fost înregistrat denunțul unui caz de corupere activă.

În jurul orei 17:00, pe sensul de ieșire din Moldova prin punctul de trecere a frontierei Cahul, s-a prezentat în fluxul de călători un cetățean ucrainean de 34 de ani. În timpul formalităților de identificare, polițistul de frontieră a constatat că străinul nu are intrarea în R. Moldova.

Ca urmare, persoana a primit refuz de ieșire din țară și a fost însoțită la sediul Direcției regionale SUD pentru documentarea ulterioară.

Pentru a se eschiva de răspundere și a nu examina cazul în continuare, tînărul ucrainean a propus mită 300 EUR. Deşi, poliţistul de frontieră l-a avertizat că fapta acestuia constituie infracţiune, persoana nu a vrut să renunţe, moment în care a fost sesizat CNA Sud și SPIA MAI.

În circumstanțele stabilite, străinul a solicitat azil pe teritoriul R. Moldova. Cazul de corupere activă este cercetat în continuare de către CNA.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий