COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Un bărbat va sta 22 de ani la închisoare și va plăti 74.000 de lei

Un bărbat va sta 22 de ani la închisoare și va plăti 74.000 de lei

Un locuitor al orașului Vulcănești a fost condamnat la 22 de ani de închisoare și obligat să plătească în folosul succesorului părții vătămate un prejudiciu moral și material de 50 mii de lei.

În plus, el va plăti în contul statului și cheltuieli judiciare, în sumă de 24 mii lei.

Verdictul a fost dictat după ce Procuratura UTA Găgăuzia, Oficiul Vulcănești i-a demonstrat vina pentru patru capete de acuzare, inclusiv: răpirea unei persoane, omor intenționat, trecerea ilegală a frontierei de stat și huliganism agravat.

Potrivit materialelor cauzei penale, totul s-a întîmplat în aprilie 2015, într-o locuință din orașul Vulcănești, cînd inculpatul, împreună cu alți 4 complici, au bătut crunt, cu un lanț și o rangă metalică, un bărbat, cu care au consumat împreună alcool. În continuare, agresorii au urcat victima în portbagajul unei mașini și s-au deplasat în afara orașului, unde și-au continuat acțiunile criminale: l-au lovit cu o deosebită cruzime și l-au incendiat, chiar dacă mai dădea semne de viață. Potrivit probatoriului, aceștia și-au continuat cheful pînă cadavrul a ars complet, iar a doua zi, au adunat rămășițele carbonizate și le-au aruncat într-o fîntînă pe un cîmp.


Imediat după crimă, inculpatul a părăsit teritoriul țării, fiind anunțat în căutare internațională. În vara anului trecut el a fost reținut în Ucraina și extrădat în Republica Moldova pentru a fi tras la răspundere penală. La finele anului, procurorii l-au deferit justiției, acesta aflîndu-și de curînd pedeapsa.

Sentința este cu drept de atac în condițiile legii.

De notat că, ceilalți patru complici au fost reținuți și deferiți justiției imediat după crimă, fiind condamnați atunci la 22, 23 și 24 ani închisoare, cel de-al patrulea primind detențiune pe viață.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load