Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 959

Un bărbat va fi judecat pentru transportarea ilegală a patru ucraineni

13 iul. 11:45   Societate
2132

Oficiul Sud al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță trimiterea în judecată a unui bărbat pentru transportarea ilegală în Moldova a patru cetățeni din Ucraina, pentru suma de peste 125.000 lei, în martie 2022.

Inculpatul este originar din Basarabeasca și are vîrsta de 37 de ani. Urmare a investigațiilor desfășurate de angajații Direcţiei regionale Sud a Poliției de Frontieră, sub conducerea oficiului Sud al PCCOCS, a fost stabilit faptul că bărbatul a acționat ca parte a unui grup criminal organizat, format din cetățeni ai ambelor state, pentru introducerea în Moldova din Ucraina a solicitanților care părăseau statul vecin, în contextul războiului. Bărbatul i-a transportat ilegal, în afara controlului de frontieră, prin localitatea Cairaclia din Taraclia.

Urmărirea penală continuă în vederea identificării altor membri ai grupului criminal organizat și investigării altor doi membri deja stabiliți – un cetățean ucrainean, care după reținere a fost eliberat de instanța de judecată sub control judiciar, iar contestarea procurorilor PCCOCS, oficiul Sud, a fost respinsă; precum și concubina inculpatului, cu cetățenie ucraineană și moldovenească, căreia procurorii i-au atribuit statut de învinuit.

Potrivit legii penale, organizarea migrației ilegale, comise în împrejurările descrise, se pedepsește cu amendă-n valoare de 67.500 lei sau cu închisoare de la 5 la 7 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 3 la 5 ani. Pe parcursul investigațiilor, pînă la pronunțarea unei hotărîri judecătorești finale, cei vizați în dosarul penal se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав