TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

UPDATE: Percheziţii la Direcțiile educație, tineret și sport din Chișinău

UPDATE: Percheziţii la Direcțiile educație, tineret și sport din Chișinău

14:31 - Două persoane au fost reţinute, astăzi, de către CNA şi procurorii anticorupţie, în urma percheziţiilor, operate la mai multe Direcţii de educaţie, tineret şi sport (DETS) din capitală.


Este vorba despre inginerul divizier de la DETS Rîşcani şi reprezentantul unui agent economic, ambii bănuiţi de corupere activă.


Potrivit materialelor cauzelor penale, pornite de CNA, inginerul divizier de la DETS Rîşcani i-ar fi propus fostei şefe a unei DETS să încheie un contract de prestare a serviciilor cu un agent economic, iar ca mulţumire urma să beneficieze de un comision de 20 la sută din suma contractului. În urma denunţului funcţionarei, CNA a pornit o cauză penală pentru a investiga faptele descrise.


În procesul de investigare, au apărut şi alte cazuri similare, în care ar fi fost implicaţi şi alţi agenţi economici, iar CNA a mai pornit două urmăriri penale pentru corupere activă. Astăzi, ofiţerii CNA au făcut percheziţii în birourile unor funcţionari din cadrul DETS Botanica, Rîşcani, Buiucani şi Centru de unde au ridicat mai multe contracte de prestare a serviciilor pentru direcţiile menţionate. Percheziţii au avut loc şi la cîţiva agenţi economici din capitală.


Materialul probator urmează să fie examinat pentru a stabili întreaga schemă a comisioanelor, percepute de la anumiţi agenţi economici şi prejudiciile cauzate bugetelor DETS.

11:33 - Centrul Național Anticorupție, efectuează în aceste clipe, percheziții la Direcțiile educație, tineret și sport din Chișinău. Informația a fost confirmată de purtătoarea de cuvînt a CNA, Angela Starinschi.


„CNA şi procurorii anticorupţie desfăşoară percheziţii la mai multe Direcţii educaţie, tineret şi sport din capitală. Acţiunile vizează fapte de corupţie comise de către mai multe persoane implicate în procedura de achiziţii publice. La baza pornirii investigaţiilor se află denunţul unui funcţionar din cadrul DETS Rîşcani care a declarat că un agent economic încearcă, prin intermediul unui alt funcţionar, să ofere 20 la sută din suma unui contract de prestare a serviciilor. Acum se fac percheziţii şi ridicări de acte de la sediile mai multor DETS. Vom reveni cu detalii pe parcursul operaţiunii”, a declarat Angela Starinschi.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load