COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 604 909   INFECTAȚI 259 202(+154)   TRATAȚI 251 850     DECESE 6255(+2)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2829
Puterea stiri: 6439
Coronavirus stiri: 7310

Turiștii moldoveni sînt așteptați în Bulgaria

14 iun. 16:15   Societate
1424 0

Turiștii moldoveni sînt așteptați cu nerăbdare în Bulgaria, unde acum sînt foarte puțini turiști străini, iar acolo acum plajele sînt goale și Marea Neagră cristalină.

După cum s-a menționat publicația kp.md, în Bulgaria, numărul de turiști care merg pe malul Mării Negre este extrem de scăzut, și dacă anul trecut, în acest timp, granițele erau închise și dezastrul turistic putea fi explicat, în acest an, după ce au deschis sezonul la începutul lunii mai, bulgari au așteptat un aflux de turiști, dar nu acesta nu există.

Temperatura aerului în Bulgaria este foarte confortabilă - pînă la +25-+26 grade, iar temperatura mării - până la +22 de grade Celsius.

Desigur, bulgarii așteptau turiști din Rusia, dar, după cum se știe, în 2021, majoritatea turiștilor ruși se vor mulțumi cu stațiunile locale - în Crimeea și în Soci. Iar rușii constituiau pînă la 60% din numărul total al turiștilor din Bulgaria în timpul verii. Este clar că absența lor este o lovitură serioasă.

Moldovenii i-ar putea înlocui cu ușurință, dar... Din cauza testului PCR și a costului destul de mare al cazării în hotele (fluxul turistic a devenit mai mic, prețurile au crescut), s-a dovedit că odihna în Bulgaria este destul de comparabilă cu o vacanță bugetară în hotelurile din Turcia și Egipt.


Corespondentul "KP" în Moldova, care se află acum în Nessebar, a menționat că o mare atît de curată nu a mai fost aici de mulți ani. Sînt puțini turiști, nimeni nu poluează apa. Cele mai multe plaje (în special cele în care trebuie să plătești pentru șezlonguri și umbrele) sînt pustii. Hotelurile prind viață abia vineri, cînd în ele se cazează bulgarii sau români care cumpără așa-numitele "pachete de weekend" pentru ”bănuți” și brusc se golesc duminică seara. În timpul săptămînii, pot fi întâlnite doar cîteva persoane în ele.

Chelnerii din restaurantele goale de pe plajă recunosc că așteaptă foarte mult turiștii din Moldova și din alte țări, pentru că încă un an fără turiști va pune capăt activității turistice locale.

Lista țărilor deschise pentru deținătorii de pașapoarte moldovenești este disponibilă aici.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Noul parlament și-a început activitatea. Ce așteptări aveți de la activitatea sa?
🔽🔽